ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Φ.Β.

Τα Πρακτικά Φορολογικά Βοηθήματα (ΠΦΒ) Αγαπητού Σ. Κράτση έχουν ξεκινήσει από το 1994 να διοργανώνουν σεμινάρια φορολογικού περιεχομένου.
Τα σεμινάρια αυτά, ένας ακόμη τρόπος για παροχή φορολογικής πληροφορίας, έχουν ως βασικό σκοπό τους την άμεση επικοινωνία των ΠΦΒ με το λογιστικό κόσμο που είναι συνδρομητές και μη των εκδόσεων ΠΦΒ, αλλά και γενικότερα πελάτες των διαφόρων προϊόντων που προσφέρουν τα ΠΦΒ.

ΧΡΟΝΟΣ – ΤΟΠΟΣ

Κάθε χρόνο και στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου διοργανώνονται τα φορολογικά σεμινάρια των ΠΦΒ στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας (LEDRA MARRIOTT, ATHENAEUM INTERCONTINENTAL κλπ.), ημέρα Σάββατο για να εξυπηρετούν όλους όσους εργάζονται τις καθημερινές στις επιχειρήσεις και τα γραφεία τους.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ – ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Εκτός του εκδότη και συγγραφέα Αγαπητού Σ. Κράτση που συνήθως παρουσιάζει κάποιο θέμα επικαιρότητας, οι ομιλητές είναι όλοι διευθυντές του Υπ. Οικονομικών απ’ όλες τις επιμέρους διευθύνσεις με πολλές ώρες διδασκαλίας στο ενεργητικό τους. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια ονόματα ομιλητών όπως οι κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΚΟΥΝΑΔΗΣ, ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΙΛΑΤΗΣ, ΡΟΥΣΣΑΚΗ, ΤΖΙΜΑΣ.
Τα θέματα που αναπτύσσονται αφορούν όλο το εύρος της φορολογίας, με έμφαση στο Εισόδημα Φυσικών και Νομικών Προσώπων, τη Φορολογία Προστιθέμενης Αξίας, τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και φυσικά θέματα επικαιρότητας όπως είναι η σύνταξη των δηλώσεων (αλλαγές κλπ.), νέος φορολογικός νόμος κ.α.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – ΥΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οι συμμετέχοντες είναι κυρίως διευθυντές και εκπρόσωποι λογιστηρίων εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ), οικονομολόγοι, δικηγόροι, ανεξάρτητοι λογιστές, φοροτεχνικοί, ορκωτοί ελεγκτές, στελέχη του Υπ. Οικονομικών, υπάλληλοι ΔΟΥ, φοιτητές κλπ. Ο μέσος όρος συμμετοχής σε κάθε σεμινάριο είναι 150-180 άτομα. Σε όλους όσους παρακολουθούν τα σεμινάρια των ΠΦΒ διανέμεται ειδικό ντοσιέ με εισηγήσεις των ομιλητών, ενημερωτικοί πίνακες με πολλά φορολογικά στοιχεία, η ετήσια φορολογική agenda σε πολυτελή έκδοση καθώς και διάφορα αναμνηστικά δώρα (μπρελόκ, στυλό κλπ.). Δίδεται επίσης ειδικό πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όποιον το ζητά. Κατά τη διάρκεια όλων των σεμιναρίων υπάρχει ειδικό stand με όλες τις τελευταίες εκδόσεις των ΠΦΒ αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα των ΠΦΒ τα οποία προσφέρονται σε ειδικές τιμές με μεγάλη έκπτωση ή ακόμη και δωρεάν.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την ευθύνη των φορολογικών σεμιναρίων αναλαμβάνουν τα ΠΦΒ με την εποπτεία του δικηγόρου κου Σταύρου Α. Κράτση. Για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών εργάζονται αρκετά άτομα σε διάφορες θέσεις επί μεγάλο χρονικό διάστημα (διαφήμιση, marketing, πωλήσεις, γραμματεία κλπ.).
Το κάθε σεμινάριο έχει μέσο όρο διάρκειας περίπου εννέα (9) ωρών, δηλαδή συνήθως από τις 08:00 – 17:00. Υπάρχουν δύο διαλείμματα για καφέ καθώς και ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι με μπουφέ.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συνήθως περιλαμβάνει τρεις αυτόνομες ενότητες με διαφορετική θεματολογία την οποία αναπτύσσουν οι αρμόδιοι εισηγητές. Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν προφορικώς ή γραπτώς ερωτήσεις επί των θεμάτων που αναπτύσσονται ή και προβληματισμούς που προέρχονται από την προσωπική τους εργασία. Ολες οι ερωτήσεις απαντώνται είτε στη διάρκεια του σεμιναρίων είτε αμέσως μετά από τους ομιλητές-εισηγητές, είναι δε αυτονόητο ότι είναι και οι πιο έγκυρες και τεκμηριωμένες

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Τα υψηλά standards οργάνωσης των ΠΦΒ καθώς και η επαγγελματική θέση των συμμετεχόντων στα σεμινάρια, ευνοούν και την παρουσία χορηγών στις εκδηλώσεις αυτές. Ηδη μέχρι σήμερα, αρκετές εταιρίες που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους (τράπεζες, ασφάλειες, συστήματα πληροφορικής, software, οικονομικά βιβλιοπωλεία, εταιρίες αναψυκτικών κλπ.) έχουν διαφημιστεί με διάφορους τρόπους στα σεμινάρια των ΠΦΒ. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω μερικοί τέτοιοι τρόποι:

  1. Προβολή της εταιρίας στις καταχωρήσεις που γίνονται στον τύπο για την αναγγελία του κάθε σεμιναρίου (6-8 καταχωρήσεις), στα δελτία τύπου που δημοσιεύονται από τις οικονομικές κυρίως εφημερίδες (περίπου 4-5), στο σχετικό διαφημιστικό υλικό που διανέμεται σε 5000 περίπου αντίτυπα ταχυδρομικώς ή και με fax κλπ. στους ενδιαφερόμενους.
  2. Καταχωρήσεις έντυπου υλικού στης εταιρίας στο ντοσιέ του σεμιναρίου ή αναγραφής του λογότυπού της στο εξώφυλλο του ντοσιέ ή της agenda ή των αναμνηστικών προσφορών.
  3. Ειδική προσφορά προγραμμάτων ή προϊόντων της εταιρίας στους συμμετέχοντες, επ’ ευκαιρία του σεμιναρίου.
  4. Υπαρξη κάποιου stand στον προθάλαμο της αίθουσας για πληροφορίες, διανομή διαφημιστικού υλικό, προσφορές κλπ.
  5. Το κόστος για τη συμμετοχή κάποιου χορηγού στα σεμινάρια των ΠΦΒ καθο-
    ρίζεται σε συννενόηση με τους οργανωτές των σεμιναρίων.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια των ΠΦΒ είναι πάντοτε το μικρότερο δυνατό και σίγουρα μικρότερο από το κόστος σεμιναρίων άλλων εταιριών. Συχνά υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον έκπτωσης αν δηλώνεται συμμετοχή σε δύο σεμινάρια κλπ. Από το 1996 υπάρχει το ειδικό κονδύλι του ΟΑΕΔ (0,45) το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν όλες οι εταιρίες για να παίρνουν πίσω τα χρήματα που έχουν δώσει για συμμετοχή των υπαλλήλων τους στο σεμινάριο, αρκεί να ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία προβλέπεται π.χ. αναγγελία της συμμετοχής στον ΟΑΕΔ της περιοχής που υλοποιείται το πρόγραμμα οκτώ (8) ημέρες πριν την έναρξή του κλπ. Στην ουσία πρόκειται για μια διαδικασία επιστροφής του κόστους συμμετοχής στις εταιρίες που το έχουν καταβάλλει. Για περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα ΠΦΒ.
Ο τρόπος συμμετοχής του κάθε ενδιαφερόμενου στα σεμινάρια των ΠΦΒ είναι πολύ απλός. Μετά την αναγγελία του κάθε σεμιναρίου, μπορεί οποιοσδήποτε είτε τηλεφωνικά, είτε με fax είτε ταχυδρομικά να δηλώσει τη συμμετοχή του. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής γίνεται με προκαταβολή του ποσού συμμετοχής πριν το σεμινάριο ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις την ημέρα του σεμιναρίου, λίγο πριν την έναρξη. Για όσους συμμετέχοντες έρχονται από περιοχές εκτός Αθηνών, υπάρχει ειδική μέριμνα και πρόσθετες διευκολύνσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία κλπ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ – ΑΓΑΠΗΤΟΥ Σ. ΚΡΑΤΣΗ
ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ 132 Π. ΦΑΛΗΡΟ – 175 62 ΤΗΛ.: 9817047-8 FAX: 9848594